matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Cezary:
Muszę sprawdzić ile jest równa druga potęga tej liczby
1
√
−
* 4
−
1
4
8
1
−
* 2
−
1
2
2
=
=
0,25
1
4
1
−
* 2
−
1
2
2
2
−1
* 2
−
1
2
=
2
−2
2
−2
Dalej nie umiem...
12 gru 19:03
Adamm:
tam zamiast
√
−1/8
pewnie miało być
3
√
−1/8
, a zamiast
1
−
*2
−1/2
2
2
−1
*2
−1/2
=
miało być
2
−2
2
−2
1
−
*2
−1/2
2
2
−1
*2
−1/2
=−
=
2
−2
2
−2
2
−3/2
=−
= −2
1/2
= −
√
2
2
−2
12 gru 19:09
Cezary:
Jest tak jak piszesz, dzięki
12 gru 19:27