matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
KKrzysiek:
sin3x
cos5x
lim x−>0 sin3xctg5x =
*3x *
3x
sin5x
*5x
5x
jak dalej?
12 gru 17:13
KKrzysiek:
3 * cos5x
3*cos0
3
=
=
= 3*1/5 =
?
5
5
5
12 gru 17:14
Adamm:
3
sin(3x)
5x
lim
x→0
sin(3x)ctg(5x) = lim
x→0
*
*cos(5x) =
5
3x
sin(5x)
3
=
5
12 gru 17:16