Iloczyn trzech kolejnych liczb nieparzystych
CHI: Iloczyn trzech kolejnych liczb nieparzystych jest o 65 wiekszy od różnicy kwadratów liczby
najwiekszej i najmniejszej. Jakie to liczby.
12 sty 21:56
Studniarek1: 3*5*7=105
72−32=40
105−40=65
Odp: Są to liczby 3,5,7
12 sty 23:23
paziówna: to nie do końca jest rozwiązanie...
należy rozwiązać takie równanie
(2n−1)(2n+1)(2n+3) = (2n+3)2 − (2n − 1)2 + 65
12 sty 23:32
Studniarek1: W zadaniu nie było polecenia aby wykonać obliczenia. Ale zgadzam się równanie jest prawidłowe.
Pozdrawiam
12 sty 23:33
hehe: πδγβα
25 lip 17:34
adrian: O wy cip*i
2 kwi 09:16