Pilne!
Joel: lim (3n+1/3n+2)6
12 gru 12:50
Joel: Tam powinno być 6n
12 gru 12:51
Janek191:
| | 3 n +1 | |
an = ( |
| )6 n ? |
| | 3 n + 2 | |
12 gru 12:52
Jerzy:
lim = e−2
12 gru 12:52
Janek191:
lim an = 1
n→∞
12 gru 12:53
Janek191:
Pomyłka .
12 gru 12:54
Joel: Janek191 dokładnie granicą z czegoś takiego przy n dążącym do nieskończoności
12 gru 12:56
Janek191:
więc
| | e | |
lim an = [ |
| ]2 = (e−1)2 = e−2 |
| | e2 | |
n→
∞
12 gru 12:58
Joel: Dzieki
12 gru 13:06
Joel: Jeszcze jedno mam. Proszę!
lim (1/×)sinx x dąży do 0 z prawej strony.
12 gru 13:09