matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
filip22:
Oblicz
√
3
a) log3
81
1
b)log
5
√
5
5
11 gru 22:46
Janek191:
√
3
3
0,5
log
3
= log
3
= log
3
3
−3,5
= −3,5 log
3
3= − 3,5
81
3
4
12 gru 00:15
Janek191:
log
5
−1
5
1,5
= − log
5
5
1,5
= − 1,5 log
5
5= − 1,5
12 gru 00:16