matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki.
Esgath:
Gdzie popełniam błąd. Całka z
x
√
2+2x
2
dx = | t= 2 + 2x
2
| | xdx =
dt
4
| = całka z
1
√
t
dt = 2 t do potęgi 1/2 + C
11 gru 22:00
Jerzy:
1/4 przed całką.
11 gru 22:09
Esgath:
Dzięki Jerzy
zawsze zapominam o tym dt
11 gru 22:22