potęgi
krzys2222: Oblicz
2 do potegi 3= 8
3 do potegi 2 =9
1 1/3 co potegi 2=1 7/9
15 dopotegi 0= 1
(−2) do potęgi 3= −8
3 do potegi 2 przez 4=
(−1 1/2) do potegi 3 =
11 gru 21:38
krzys2222: ktoś może sprawdzić i pomóc w ostanich
11 gru 21:45
krzys2222: mam to na jutro pomocy...:(
11 gru 21:49
krzys2222:
11 gru 22:01
yht:
(−2)
3 = (−2)*(−2)*(−2) =(
−2)*(
−2)*(−2) =
4*(−2) = −8
(
−112)
3 = (
−32)
3 = (−
32)*(−
32)*(−
32) =
= (
−32)*(
−32)*(−
32) =
=
94 * (−
32) = −
278
11 gru 22:07
krzys2222: dziekuje
12 gru 15:28