a2√3 | ||
PΔABC= | ||
4 |
a2√3 | ||
3*a*H=2* | ⇔ | |
4 |
a√3 | ||
H= | ||
6 |
a√3 | ||
h= | ||
2 |
1 | a√3 | 1 | 1 | |||||
p2=H2+ | a2=( | )2+ | a2= | a2 | ||||
4 | 6 | 4 | 3 |
13 | ||
d2=H2+a2= | a2 | |
12 |
p | ||
cosα= | ||
d |
a√3 | ||
Z treści zadania : 2U{a2√3}{24= 3aH ⇒ ..... a=2√3H i h= | = 3H | |
2 |
f | ||
cosα= | = .............. | |
d |
a2√3 | ||
Z treści zadania : 2 | =3aH ⇒ ........ a=................................. | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |