Dana jest funkcja f(x)
zdolny ale leniwy : Dana jest funkcja f(x)= x
2−9 dla x<3
−x
2+9x dla x≥3
a) wyznacz miejsca zerowe
obliczyłem, funkcja przecina oś OX dla x=−3 i x=9
b) podaj zbiór wartości funkcji f, które przyjmowane są dla trzech argumentów
y=(0;9>

mam jeszcze pytanie jak powinien wyglądać wykres tej funkcji?
11 gru 21:03
Adamm: zapis y=(0;9> jest zły
polecenie b) jest bez sensu
wykres normalnie, x2−9 dla x<3 a dla x≥3 rysujesz −x2+9x
11 gru 21:06
zdolny ale leniwy : b) właśnie tak mam zapisane, być może jeszcze czegoś tam brakuje
11 gru 21:08