funkcje
pomocyplis: obliczyc wartosc funkcji f(x)= 9* sin (47*x) + In(e8) + 5* cos(59*x) + 9*tan (74*x) + 9*sin
(47*x) + 1* ln (1) + 7*cos(65*x) w punkcie x=π/6
bardzo prosze o pomoc:C
11 gru 20:48
Jerzy:
Wzory redukcyjne.
11 gru 20:49
pomocyplis: nie potrafię tego zrobić...
11 gru 20:49
Jerzy:
ln1 = 0 i lne8 = 8
11 gru 20:50
pomocyplis: okej czyli będzie π/6= 9*sin(47*x)+8+5*cos(59*x)+9*tan(74*x)+9*sin(47*x)+1*0+7*cos(65x) i nadal
nie wiem co z tym zrobic...
11 gru 20:59
pomocyplis: mam podstawiac teraz pod x czy zrobic cos innego?
11 gru 21:03
Adamm: f(x)=9*sin(47x)+8+5cos(59x)+9tg(74x)+9sin(47x)+7cos(65x)
f(x)=18sin(47x)+5cos(59x)+9tg(74x)+7cos(65x)+8
| | 5√3 | |
f(π/6)=−9+ |
| +9√3−7√3/2+8 =8√3−1 |
| | 2 | |
11 gru 21:03
pomocyplis: f(x)=7*sin(26*x) + ln (e5) + 2*cos (61*x) + 8 *tan (36*x) + 4*sin (74*x) + 4*ln(1) +
8*cos(1*x) w punkcie x=π/6 a jak to bedzie wygladac? kompletnie nie rozumiem jak to robic..
11 gru 21:13
pomocyplis: niech poratuje jakas dobra dusza i uratuje moja sytuacje z matmy... x))
11 gru 21:16