matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość przekątnej
karolina:
Oblicz długość przekątnej sześcianu o przekątnej podstawy 10√2
11 gru 20:42
Janek191:
p
2
= (10
√
2
)
2
+ 10
2
= 100*2 + 100 = 300 = 3*100 p = 10
√
3
=========
11 gru 20:49
Eta:
d= a
√
2
⇒ a=10 D= a
√
3
= 10
√
3
11 gru 21:23