rownania
załamany: męczę się nad równaniem log2X + 4*log4x − 2=0 (o podstawie 2 i 4)
niech ktos pomoze,blagam
11 gru 20:17
Eta:
załozenie x>0
Równanie przybiera postać
log
2x+2log
2x=2 ⇒ 3log
2x=2 ⇒ log
2x
3=2 ⇒ x
3=4 ⇒ x=
3√4
11 gru 20:21
załamany: a jesli wynik ma byc zapisany w postaci potęgi?
11 gru 20:23
załamany: to bedzie 22/3 ?
11 gru 20:26
Eta:
tak

x= 2
2/3
11 gru 20:29
załamany: Byłbym jeszcze okropnie wdzięczny gdybys pomogła mi z log2X + 10*log4X−2=0 (podstawy to 2 i 4)
11 gru 20:33
Eta:
Echhhh

Identycznie jak poprzednio
x>0
6log
2x=2 /:6
11 gru 20:39