oblicz pole równoległoboku.
mala1111: Boki równoległoboku mają długość 9 cm i 13 cm, a krótsza wysokość ma 5 cm. Oblicz pole i
długość drugiej wysokości tego równoległoboku.
11 gru 19:12
mala1111: P1= a*h =9*5=45
P= a*h
45=9*h
h2=5
czy to jest dobrze
11 gru 19:13
Wałowa:

Zle
Masz u siebie dwie rowne wysokosci
P=13*5=65cm
2
P= 9*h
1
11 gru 19:20
mala1111: czyli h1 to 7 2/9
11 gru 19:27
mala1111:
65/9 zrobiłam
11 gru 19:29
Wałowa:

Tak
Mozesz sobie rowniez narysowac tak
11 gru 19:31
Eta:
P=13*5=....
11 gru 19:32
mala1111: ale taki dziwny wynik tego h1 ...
11 gru 19:46
mala1111: to jest dobrze tak...
11 gru 19:50
Wałowa: Co to znaczy dziwny ?
czy √2 albo π to dziwne liczby ?
tak dobrze
11 gru 19:52
mala1111: nie

dziekuje za pomoc
11 gru 20:01
Wałowa:
11 gru 20:06