Rozwiaż nierównosć
Anonim: Bardzo prosze o pomoc
Rozwiaż nierównosć: 3x kwadrat − 5x − 2 >0
12 sty 20:41
Klimas: 3x
2−5x−2=0
delta=25−4*3*(−2)
delta=49
√delta=7
x
1=−1
x
2=6 (x−1)(x+6)>0
12 sty 20:51
justyna:

Δ= 25 − 24= 1
x
1= 5−1/6= 3/2
x
2= 5+1/6= 1
parabola narysowana ramionami do góry i rozwiązanie:
x∊ (−
∞, 1) U (3/2,
∞)
12 sty 20:52
justyna: przepraszam, przepraszam za błąd. Zwykle w pamięci na szybko robię
12 sty 20:54
Anonim: Kocham was haha To naprawde dziala
12 sty 21:05
Anonim: Justyna Dziekuje Ci bardzo za pomoc 5054174 prosze moje gg napisz jakby co
12 sty 21:06
Anonim: Klimas Tobie tez wielkie dzieki
12 sty 21:07
goldenfille:

3x
2 − 5x − 2>0
Δ=25−(−24)=49
P{Δ}=7
12 sty 21:10
Klimas: dzieki za poprawke goldenlife zasrana 3 i wynik zmienia
12 sty 21:25
Anonim: A takie coś ktoś wie jak rozwiazac? Odwdzięcze sie jakby co i naprawde szacun dla Was

(−x kwadrat − 3 x + 10) (x−3) = 0
12 sty 21:30