matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz
ok:
wykaz ze jesli a
2
−2b=2a−ab to a=2 lub a=−b
11 gru 15:18
Omikron:
a
2
−2a+ab−2b=0 a(a−2)+b(a−2)=0 (a−2)(a+b)=0 a=2 lub a=−b c.k.d.
11 gru 15:21
ok:
dzieki
11 gru 15:23