2 | 1 | 4 | 11 | |||||
BC : x=−1 , AC : y= | x− | , AB : y= − | x+ | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
2 | 1 | |||
y≥ | x− | |||
3 | 3 |
4 | 11 | |||
y ≤ − | x+ | |||
3 | 3 |
5 − 1 | 4 | |||
y = | x + b = − | x + b | ||
−1 −2 | 3 |
4 | 8 | 11 | ||||
1 = − | *2 + b ⇒ b = 1 + | = | ||||
3 | 3 | 3 |
4 | 11 | |||
y = − | x + | |||
3 | 3 |
4 | 11 | |||
y ≤ − | x + | |||
3 | 3 |
− 1 − 1 | ||
y = | x + b1 | |
−1 − 2 |
2 | ||
y = | x + b1 | |
3 |
2 | 4 | 1 | ||||
1 = | *2 + b1 ⇒ b1 = 1 − | = − | ||||
3 | 3 | 3 |
2 | 1 | |||
y = | x − | |||
3 | 3 |
2 | 1 | |||
y ≥ | x − | |||
3 | 3 |
4 | 11 | |||
y ≤ − | x + | |||
3 | 3 |
2 | 1 | |||
y ≥ | x − | |||
3 | 3 |
−1−1 | 2 | |||
A(2,1) , C(−1,−1) aAC= | = | |||
−1−2 | 3 |
2 | 2 | 1 | ||||
AC : y= a(x−xA)+yA ⇒ AC: y= | (x+1)−1 ⇒ AC: y= | x− | ||||
3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |