1 | ||
∫ | ||
(x2+1)2 |
1 | ||
∫ | ||
x4+1 |
x | 2 | 1 | ||||
( | )' = | − | ||||
1+x2 | (1+x2)2 | 1+x2 |
1 | 1 | x | 1 | 1 | |||||
= | ( | )' + | |||||||
(1+x2)2 | 2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 |
dx | 1 | x | 1 | |||||
∫ | = | + | arctg x | |||||
(1+x2)2 | 2 | 1+x2 | 2 |
1 | (1+x2)−x2 | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
(1+x2)2 | (1+x2)2 |
1 | 1 | −x2 | ||||
∫ | dx=∫ | dx+∫ | dx | |||
(1+x2)2 | 1+x2 | (1+x2)2 |
1 | 1 | x | (−2x) | ||||
∫ | dx=∫ | dx+∫ | dx | ||||
(1+x2)2 | 1+x2 | 2 | (1+x2)2 |
1 | 1 | 1 | x | 1 | 1 | ||||||
∫ | dx=∫ | dx+ | − | ∫ | dx | ||||||
(1+x2)2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 |
1 | 1 | x | 1 | 1 | |||||
∫ | dx= | + | ∫ | dx | |||||
(1+x2)2 | 2 | 1+x2 | 2 | 1+x2 |
1 | 1 | x | 1 | ||||
∫ | dx= | + | arctan(x)+C | ||||
(1+x2)2 | 2 | 1+x2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |