matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równanie zespolone
Januszeł:
Cześć, potrzebuję pomocy, jak to obliczyć?
(−1+
√
3
i)
28
=? Dzięki za pomoc!
11 gru 09:50
Wałowa:
To nie jest rownanie Zastosuj wzor Mouvie'a |z|= 2 i dalej cosφ= −0,5
√
3
sin φ=
2
Dalej juz sam
11 gru 11:00