matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie
Ilona:
doprowadź do najprostszej postaci (1+x
−1
)
−2
− (1−x
−1
)
−2
, w odp jest −4x
3
/ (x
2
−1)
2
11 gru 08:40
Wałowa:
1
x+1
1+x
−1
= 1+
=
x
x
x+1
x
2
1
(
)
−2
=
a
−p
=
x
(x+1)
2
a
p
11 gru 09:01