Bardzo prosze O pomoc jest mi to bardzo potrzebne.:(
Fredzia: Pomocy Pliss

Zadanie 1
Dla jakich wartości parametru m równanie x
4+(m−3)x
2+m
2=0 ma cztery rozwiązania?
zadanie 2
| | 1 | |
Dla jakaich wartości parametru m równianie x4+(1−2m)x2+2m2+ |
| =0 nie ma rozwiązań? |
| | 4 | |
12 sty 20:15
paziówna: podst. x2 = t ∧ t≥0
warunki:
Δ > 0 ∧ t1t2>0 ∧ t1 + t2 > 0
12 sty 20:30
paziówna: zad 2
podst. x2 = t ∧ t≥0
warunki:
1. przyp. Δ < 0
2. przyp. Δ = 0 ∧ t0 < 0
3. przyp Δ > 0 ∧ t1 + t2 < 0 ∧ t1t2 > 0
12 sty 20:32
Fredzia: Dzięki wielkie. teraz juz na pewno sobie poradzę

*
12 sty 20:35