Proszę o pomoc w rozwiązaniu równania:
vwpawlusza: 3*4x+2*9x−5*6x=0
10 gru 19:45
vwpawlusza: Proszę o pomoc w rozwiązaniu równania:
3*4x+2*9x−5*6x=0
10 gru 20:01
Natalia: 3*4
x+2*9
x−5*6
x=0/:9
x
| | 2 | | 2 | |
3*( |
| )2x −5*( |
| )x+2=0 |
| | 3 | | 3 | |
3t
2−5t+2=0
x=1 x=0
10 gru 20:11
vwpawlusza: Dzięki
10 gru 20:13
Jack:
4x = (2*2)x = 2x * 2x
6x = (2*3)x = 2x * 3x
9x = (3*3)x = 3x * 3x
3*4x + 2*9x − 5*6x = 0
3*2x*2x + 2*3x*3x − 5*2x*3x = 0
3*2x*2x + 2*3x*3x − 2*2x*3x − 3*2x*3x = 0
3*2x*2x − 3*2x*3x + 2*3x*3x − 2*2x*3x = 0
3*2x(2x − 3x) − 2*3x(−3x + 2x) = 0
(2x − 3x)(3*2x − 2*3x) = 0
2x = 3x lub 3*2x = 2*3x
dalej sam
10 gru 20:13
Eta:
Ale się
nakolorowałeś
10 gru 20:15
vwpawlusza: Dzięki, już ogarnąłem
10 gru 20:19