pomocy!!
Aska: Napisz równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=xx w punkcie (2,f(2)).
Mam pochodną: xx(lnx+1) , tylko nie mam pomysłu co dalej mam zrobić ..
10 gru 19:22
Eta:
P(2, f(2)) =(2, 4)
Styczna ma równanie:
y= f'(2)(x−2)+4 ⇒ y=..........
10 gru 19:28
Aska: y=4(ln2+1)(x−2)+4 tylko nie pasuje mi trochę ta postać ...
10 gru 19:37
Aska: dobrze zostało to zapisane?
10 gru 19:42
Aska: serio pytam bo jestem w desperacji w pon mam kolosa..
10 gru 19:51
piotr: y=4(ln2+1)(x−2)+4 to styczna w punkcie (2; 4)
10 gru 20:15
Eta:
10 gru 20:17
załamany: uff dzękuje ślicznie
10 gru 20:20
Aska: "załamany" chyba posty pomyliłeś
10 gru 20:21
załamany : Aska żarcik taki
10 gru 20:23