matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
uczeń:
1/((sqrt(x)
ln(x)
) jak zrobić pochodną ?
10 gru 18:36
piotr:
e
−ln(x)ln(
√
x
)
10 gru 18:56
Jack:
(
√
x
)
lnx
= e
lnx * ln
√
x
[(
√
x
)
lnx
]' = (e
lnx * ln
√
x
)' = e
lnx * ln
√
x
* (lnx * ln
√
x
)' =
1
1
1
= (
√
x
)
lnx
* (
*ln
√
x
+ lnx *
*
) =
x
√
x
2
√
x
ln
√
x
lnx
= (
√
x
)
lnx
* (
+
)
x
2x
10 gru 19:00
piotr:
e
−ln
2
(x)/2
ln(x)
(e
−ln
2
(x)/2
)' = −
x
10 gru 19:03
uczeń:
Dlaczego w drugiej linijce zniknęła liczba e ?
10 gru 19:26
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick