matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ll
k:
oblicz calke ∫sin
5
xcosxd
10 gru 18:21
Adamm:
t=sinx dt=cosxdx
1
1
∫t
5
dt =
t
6
+c =
sin
6
x+c
6
6
10 gru 18:23
Benny:
sinx=t dt=cosxdx
1
1
∫t
5
dt=
t
6
+C=
sin
6
x+C
6
6
10 gru 18:24