Prosze o pomoc w rozwiązaniu zadania
Klimas: Punkty A=(1,3) C=(2,5) D=(1,3) sa wierzchołkami równoległoboku ABCD. Znajdz:
a)wspołrzedne punktu B
b)dlugosci przekątnych równoległoboku
c)kąty ostre równoległoboku
d)pole równoległoboku.
Prosze o mozliwosc obliczenia i pokazanie metody
12 sty 20:12
Klimas: hilfe
12 sty 20:41
Klimas: i dont understand
12 sty 20:54
slawek: przepisz dokładnie punkty A I D bo na pewno nie mają takich samych współrzędnych
12 sty 21:40
Klimas: D=(−1,−3)
12 sty 21:45
slawek: pole obliczam z wyznacznika wektorów
wektor A C[2,1], wektor AD [−2,−6]
|2*(−6)+1*(−2)|=14
12 sty 22:01
Klimas: ok dzieki ziom
12 sty 22:09
slawek: B(0,−1)
12 sty 22:12
slawek: |CD|=√90
|AB|=√17
12 sty 22:17
slawek: co do pola to mam błąd bo wektor ab wynosi[1,2] i co za tym idzie pole wynosi 16
kąty ostre policz z tw.cosinusów mi się już nie chce tego liczyć dzisiaj
12 sty 22:22