Planimetria
dasdas: Oblicz dlugosc boku i pole trojkata rownobocznego w ktorym promien okregu wpisanego w ten
trojkat wynosi √2
r=1/3h wiec wysokosc to 3√2
wzor na wysokosc to a√3/2 i po przeksztalceniu a to jest 2h/√3 i moje a wynosi 6√2/√3
wszystko jest zle czy blad zrobilem?
10 gru 16:20
dasdas: dobrze* czy blad
10 gru 16:21
5-latek: | | a | |
W trojkacie rownobocznym r= |
| |
| | √3 | |
wylicz a
Tutaj wysokosc jest Ci niepotrzebna
| | a | |
Natomiast R= |
| to do wiadomosci |
| | √3 | |
10 gru 16:27
10 gru 16:28
Eta:
r= √2
a=2r√3 =2√6
P= 3√3r2=6√3
10 gru 19:40