matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
policz pochodną
taka jedna:
oblicz pochodną f(x)=log
3
(tg(3x))
10 gru 15:53
Adamm:
1
1
f'(x)=
*
*3
ln3*tg(3x)
cos
2
(3x)
10 gru 15:55
Jerzy:
ln(tg3x)
1
1
3
f'(x) = [
]' =
*
*
ln3
ln3
tg3x
cos
2
3x
10 gru 15:58