matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęga o wykładniku rzeczywistym
......:
2do50−2do49 podzielić przez 2do47+2do48 ile to się równa?
10 gru 11:24
zef:
2
50
−2
49
2
49
(2−1)
2
47
(4)
4
=
=
=
2
47
+2
48
2
47
(1+2)
2
47
(3)
3
10 gru 11:46