matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help help heeeeelp!
kamila:
Przedstaw w postaci iloczynu: 1−cosα=
12 sty 20:01
paziówna:
1 − cosα = 1 − 1 + 2sin
2
(
α
2
) = 2sin
2
(
α
2
)
12 sty 20:08
Eta:
1 −cosα= 2sin
2
α
2
bo: cos0
o
= 1
0+α
0−α
α
α
α
α
cos0
o
−cosα=−2sin
*sin
=−2sin
*sin(−
)=+2sin
*sin
=
2
2
2
2
2
2
= 2sin
2
α
2
12 sty 20:09
Eta:
ok
Witam
paziówna
chwilowa "amnezja"
cos 2α= 1 −2sin
2
α to cosα= 1 −2sin
2
α
2
ale przez to podałam jeszcze inny sposób
12 sty 20:14