x | x | π | ||||
cos | =sin( | + | ) | |||
2 | 2 | 2 |
x | x | π | x | π | π | x | π | |||||||||
sin( | )+sin( | + | )=2sin( | + | )cos( | )=√2sin( | + | ) | ||||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 4 | 2 | 4 |
x | π | |||
sin( | + | )=sinx | ||
2 | 4 |
x | π | x | π | ||||
+ | =x+2kπ lub | + | =π−x+2kπ | ||||
2 | 4 | 2 | 4 |
1 | 4 | |||
x=−π/2+4kπ lub x= | π+ | kπ | ||
2 | 3 |
4 | ||
x=π/2+4kπ lub x=π/2+ | kπ, a drugie można opuścić bo zawiera się w pierwszym, więc mamy | |
3 |
4 | ||
x=π/2+ | kπ | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |