POMOCY, POTRZEBNE NA JUŻ
Kasiiikaa: 1. Oblicz
a) 61− √2 * 6 √2+1 =
2. rozwiąż równania
a) log(na dole2)x +log(na dole 2 ) (x−3)=2
b) 4x+1=256
3.Sporządź wykres funkcji f(x)=log (na dole 3 ) x
9 gru 22:44
Jerzy:
Tutaj nie ma jasnowidzów.
9 gru 23:05
Eta:

1/
| | 1 | |
a) 61−√2*61+√2= 61−2= |
| |
| | 6 | |
2/ a) x>3
log
2x(x−3)=2
x(x−3)= 4 i x>3 ⇒ x=4
b) 4*4
x=256
4
x= 64 ⇒ x=3
9 gru 23:07
Eta:
Chyba,że .......... są
9 gru 23:08
Eta:

3 wykres .... bez tej kreseczki po lewej
9 gru 23:10
Jerzy:
Widzę ,że jednak są jasnowidze
9 gru 23:16
Janek191:
Eta, to jasnowidz pierwszego sortu
10 gru 08:11
xxxx: (sinx+cosx)2=( \frac{3 \sqrt{5} }{5})2= \frac{9}{5}sin2x+2sinxcosx+cos2x= \frac{9}{5}
1+2sinxcosx= \frac{9}{5}2sinxcosx= \frac{4}{5}sinxcosx= \frac{2}{5}sinx= \frac{2}{5cosx}
sin2x+cos2x=1\frac{4}{25cos2x}+cos2x=1 \frac{4}{25}+cos4x=cos2xcos2x=tt2−t+
\frac{4}{25}=0 \Delta =1− \frac{16}{25}= \frac{9}{25} \sqrt{ \Delta } = \frac{3}{5}t1=
\frac{1− \frac{3}{5} }{2}= \frac{1}{5} t2= \frac{1+ \frac{3}{5} }{2}= \frac{4}{5}*) cosx=
\frac{ \sqrt{5} }{5}**) cosx= \frac{2 \sqrt{5} }{5} *) sinx= \frac{2}{5} \cdot \frac{5}{
\sqrt{5} }= \frac{2 \sqrt{5} }{5}**) sinx= \frac{2}{5} \cdot \frac{5}{2 \sqrt{5} }= \frac{
\sqrt{5} }{5}
10 gru 11:47
edyta: L =315
10 gru 12:58