funkcja wykladnicz
s: 7x−1 − 5*7x+1 ≥ 9
pomocy!
12 sty 19:57
EMil: 7x *7 − 5* 7x *7−1≥9
7t − 5t*7−1≥9
t≥63/44
12 sty 20:06
EMil: o kurna zle
12 sty 20:06
EMil: poczekaj
12 sty 20:06
EMil: jestes chcesz to?
12 sty 20:11
s: jak wynik 2557 >0 jest zly to chce
12 sty 20:14
EMil: mi inaczej wyszlo, pokaz swoje obliczenia
12 sty 20:16
s: to zle na pewno mi wyszlo
12 sty 20:18
s: 7x * 7−1 − 5*7x*7≥9
t=7x
t * 17 − 35t≥9
do tego momentu jest chyba ok
12 sty 20:21
s: t≥63244 mi wyszlo
12 sty 20:24
EMil: mi wyszlo t ≤ − 63/244 nie odrwrociles znaku i zapomniales o −
12 sty 20:30
s: glupie bledy sie mnie trzymaja

dzieki za pomoc
12 sty 20:32
EMil: masz cos jeszcze?
12 sty 20:33
EMil: lubie f wykładniczą
12 sty 20:33
s: 6x−1 − 6x = 72 moze takie cos wlasnie sie zabralem do tego
12 sty 20:38
s: 225 mi wyszlo
12 sty 20:40
EMil: jaki wynik?
12 sty 20:40
EMil: − 86,4
12 sty 20:42
s: napisz obliczenia jak mozesz
12 sty 20:43
EMil: nie wiem czy dobrze
6x * 6−1 − 6x =72
6x=t
t* 1/6 −t =72
−5/6t=72
t= −86,4
12 sty 20:46
EMil: co ty na to?
12 sty 20:47
s: faktycznie . chyba juz zmeczony jestem.
12 sty 20:49
s: Dzieki za pomoc . siedze juz przy tym pare godzin i chyba czas odpoczac.
12 sty 20:51