Wklęsłośc wypukłośc
dominika: Proszę o pomoc
Trzeba znaleźć punkty przegięcia wklęsłoś i wypukłość
F(x)= ln(x+4)+12x2
Proszę pilne! Wydaje mi sie ze dziedzina drugiej pochodnej nie zgadza sie z dziedzina funkcji.
9 gru 12:08
dominika: Pomoże ktoś proszę?
9 gru 12:17
dominika:
9 gru 12:31
Jerzy:
Pokaż pochodne.
9 gru 12:33
dominika: F'(x)=3x2+3y2−6y oraz f'(y)= 6xy−6x
Wyszły punkty takie (0,0) (0,2) (1,1) (−1,1) mozesz mi pokazać druga pochodna proszę? Bo nie
potrafię
9 gru 12:36
dominika: Proszę
9 gru 12:37
Jerzy:
A skąd masz takie pochodne ?
9 gru 12:40
dominika: Ahh pomyliły mi sie zadania..
9 gru 12:42