Znaleźć część wspólną zbiorów
Ula: Znaleźć część wspólną zbiorów
A = { (x, y) ∈ R2, y ≥ 2x}
B = { (x, y) ∈ R2, x2 + (y−1)2=42}
9 gru 11:47
Jerzy:
Rysuj ...
A − powierzchnia nad wykresem y = 2x ( wraz z wykresem )
B − okrąg ośrodku S(0,1) i promieniu: r = 4
9 gru 11:50
Jerzy:
9 gru 11:51
Jerzy:

Tak ma być.
9 gru 11:53
Ula: A czemu na osi y na części minusowej ten okrąg jest w punkcie trzy? A u góry 5? Moze jestem
głupia alr na prawdę tego nie ogarniam
9 gru 12:04
Ula: Nie nie już wiem dziękuję za pomoc
9 gru 12:20
'Leszek: Wynika to z rownania okregu
(x−a)2 + (y−b)2 = r2 , r − promien okregu S(a,b) srodek okregu.
9 gru 12:20