matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układy równan metodą dowolną Help!
Esaa:
Rozwiąż układy równań. metodą dowolną a) 3x = 12 x − y = 1 b) 5y = 2 x + y = 2 (i ułamek dwie piąte) c) 4y − x = 6 17y = 0 d) a = b 2a + b =9 e) u = 4v 5u − v = 10 f) 3r = s 3r+ s = 24
12 sty 19:55