n3 | n2 | n | n(n+1)(2n+1) | |||||
12 + 22 + ... + n2 = | + | + | = | |||||
3 | 2 | 6 | 6 |
2*3 | ||
P= | = 1 | |
6 |
k3 | k2 | k | ||||
12 + 22 + ... + k2 = | + | + | ||||
3 | 2 | 6 |
(k+1)3 | (k+1)2 | (k+1) | ||||
12 + 22 + ... + k2 + (k+1)2 = | + | + | ||||
3 | 2 | 6 |
k3 | k2 | k | ||||
L = 12 + 22 + ... + k2 + (k+1)2 = | + | + | + (k+1)2 =.... | |||
3 | 2 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |