matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstremum i pkt przegiecia
miczi:
Musze wyliczyć ekstreum i punkty przegiecia x
2
+1/x
2
Pochodna bd wyglądała tak ? 2x − 2/x
3
8 gru 22:04
Janek191:
1
f(x) = x
2
+
x
2
2
f '(x) = 2 x −
x
3
9 gru 18:11
Janek191:
1
f(x) = x
2
+
x
2
2
f '(x) = 2 x −
x
3
9 gru 18:11