nierówność wykładnicza
QWERTY: 2x+5+2x+4+5*2x+2<34
jakieś podpowiedzi ?
8 gru 21:48
Adamm: 2x+5=8*2x+2, 2x+4=4*2x+2
17*2x+2<34
2x+2<2
x+2<1
x<−1
8 gru 21:51
QWERTY: (0,4)
x+3+(2,5)
−x−2<3,5
| | 5 | | 5 | | 5 | |
( |
| )−x−3+( |
| )−x−2< |
| +1 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
i nie wiem ...
8 gru 22:17
QWERTY: ktoś coś
8 gru 22:33
8 gru 22:38
Kacper:
Postawienie wykonaj za (2/5)x+2 np.
8 gru 22:43
QWERTY: nadal nie wiem
8 gru 22:50
sdfvsd:
| | 2 | |
po pierwsze zrob sobie ( |
| )x +/− cos stam |
| | 5 | |
| | 2 | |
po drugie zostaw samo ( |
| )x*costam |
| | 5 | |
| | 2 | |
po trzecie zrob podstwienie ( |
| )x = t |
| | 5 | |
8 gru 22:53
Eta:
| | 5 | | 2 | | 5 | | 7 | |
( |
| )−x−2* |
| +( |
| )−x−2< |
| |
| | 2 | | 5 | | 2 | | 2 | |
−x−2<1
x>−3
8 gru 22:59
sdfvsd:
oo, a najszybciej to wlasnie tak
8 gru 23:01