matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
miczi:
Witam mam do rozwiazania pochodna . z=(10x
2
− 1)e
3
x
8 gru 21:14
zef:
pochodna iloczynu. 20x(e
3x
)+(10x
2
−1)*e
3
x*3=20xe
3x
+(30x
2
−3)e
3
x=e
3x
(20x+30x
2
−3)
8 gru 21:17
miczi:
dzięki wielkie
8 gru 21:26