matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
KKrzysiek:
∑ = U{1}{
√
n
2
+n
Proszę o sprawdzenie szeregu czy zb. czy rozb. Wykazuje rozbieżność
1
1
1
1
1
≥
=
=
*
√
n
2
+n
√
n
2
+n
2
√
2n
2
√
2
n
jest rozbieżny, tak?
8 gru 20:26
Adamm:
tak
8 gru 20:28