matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
sco:
Naszkicuj wykres funkcji y=sinx− I
sinx
2
I proszę o wyjaśnienie jak to zrobić
8 gru 20:17
zef:
dla sinx≥0 (rozwiąż)
sinx
y=sinx−
=0,5sinx
2
dla sinx<0 (rozwiąż)
sinx
y=sinx+
=1,5sinx
2
8 gru 20:20
sco:
skąd wzięło się to 0,5 i 1,5?
8 gru 20:47
Jerzy:
1
1
1 −
=
= 0,5
2
2
1
1 +
= 1,5
2
8 gru 20:56