matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
Marcin:
Rozwiaz uklad rownan 3q=3+r 3q
2
=3q+3r ma wyjsc q
2
−4q+3=0
8 gru 20:07
zef:
z 1. r=3q−3 3q
2
=3q+9q−9 3q
2
−12q+9=0 q
2
−4q+3=0
8 gru 20:10