pomocy?
Daria9694: Podaj przykładowe wzory funkcji kwadratowej zapisany w postaci kanonicznej, o której wiadomo
że:
a) ma największą wartość równość 3 i osią symetrii jej wykresu jest prosta o równaniu x=3,
b) ma najmniejszą wartość równą 3 i osią symetrii jej wykresu jest prosta o równaniu x=3.
8 gru 17:58
5-latek:

Postac kanoniczna to y=a(x−p)
2+q
np b) (x−3)
2+3
8 gru 18:03
5-latek: b) y=(x−3)2+3
8 gru 18:03
Daria9694: A jeśli jest największa?
8 gru 18:05
5-latek: To znaczy ze ramiona paraboli sa skierowane w dol wiec pomysl sama
8 gru 18:06
Daria9694: aaaha ok dziękuję
8 gru 19:40