Rzut sześcienną kostką
howareju: Rzucamy dwa razy symetryczną sześcienną kostką do gry. Oznaczamy przez A zdarzenie polegające
na wyrzuceniu w pierwszym rzucie większej liczby oczek niz w drugim a przez B − że
przynajmniej raz wypadnie jedynka
a) wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom A∩B, A∪B, A'∩B
b) oblicz prawdopodobieństwo tych zdarzeń
8 gru 17:38
Adamm: A∩B={(2; 1), (3; 1), (4; 1), (5; 1), (6; 1)}
A∪B={(1; 1), (1; 2), (1; 3), (1; 4), (1; 5), (1; 6), (2; 1), (3; 1), (3; 2), (4; 1), (4; 2),
(4; 3), (5; 1), (5; 2), (5; 3), (5; 4), (6; 1), (6; 2), (6; 3), (6; 4), (6; 5)}
A'∩B={(1; 1), (1; 2), (1; 3), (1; 4), (1; 5), (1; 6)}
8 gru 17:52
Adamm: |Ω|=62=36
8 gru 17:53
howareju: Bardzo dziękuję

Nie wiem jak się odwdzięczyć
8 gru 17:55
8 gru 17:55