matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Yazz:
log2=a, log3=b, zatem log
9
20 jest rowny: Prosze o wyjasnienie jak to zrobic, jak ktos moze.
8 gru 16:28
Adamm:
log10
log2
1
a
log
9
20 = log
9
10 + log
9
2 =
+
=
+
=
log9
log9
2log3
2log3
1
a
1+a
=
+
=
2b
2b
2b
8 gru 16:38
Eta:
log20
log2+1
a+1
log
9
20=
=
=
log9
2log3
2b
8 gru 18:03