matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ds
Adam:
KRYTERIUM POROWNAWCZE, wyspa przygód cz.3
3n+1
Jeśli mamy E
2n
3
−2n
2
wykazuje zbieznosc
3n+1
3n+n
4n
2
≤
=
=
2n
3
−2n
2
2n
3
2n
3
n
2
zbieżny, dobrze?
8 gru 15:57
Adam:
2
1
=
*
1
n
2
8 gru 15:59