Rozwiąż układy równań. metodą dowolną
Esaa: Rozwiąż układy równań.
a) 3x = 12
x − y = 1
b) 5y = 2
x + y = 2 (i ułamek dwie piąte)
c) 4y − x = 6
17y = 0
d) a = b
2a + b =9
e) u = 4v
5u − v = 10
f) 3r = s
3r+ s = 24
Będę wdzięczna z góry dziękuję
12 sty 19:42
EMil: podstawówka
12 sty 19:43
Esaa: Gimnazjum
12 sty 19:46
EMil: i nie umiesz tego? to jak tabliczka mnozenia tzn podstawy
12 sty 19:49
Esaa: Matematyka.. mam problemy od kalsy 1 podstawowej. Nigdy się matmy nie naucze. tabliczke umiem
ale nie umiem tych równań rozwiązywać. Dlatego zwracam się do Was. Pomocy!
12 sty 19:50
EMil: to niech ci ktos to w domu wytlumaczy bo to ze ja ci zrobie a ty spiszesz nic nie da bo tylko
sama sobie zrobisz krzywde a to naprawde jest banalne
12 sty 19:54
12 sty 19:55
Esaa: Jutro mam z tego korki ale na jutro muszę mieć zadanie i dostane 1

jak tego nie zrobie pomocy
ludzie !
12 sty 19:57
s: 3x=12 / 3
x−y=1
x=4
4−y=1
x=4
y=3
12 sty 20:02
Esaa: Pomocyy
12 sty 20:26