| 1+2+...+n | n | ||
− | |||
| n+2 | 2 |
| n | n+n2 | 1 | n | n2 | n | |||||||||||||
− | = | * | − | = | − | = 0 | |||||||||||||
| n+2 | 2 | 2 | n+2 | 2 | n*2 | 2 |

?//
pilne, szukam i szukam błędu i znaleźć nie mogę
| 1 | ||
q= − | ||
| 2 |
| −1 | ||
no chyba, że chodzi ci o to , że granica g = | ||
| 2 |
| 1+n | n(n+1) | |||
1+2+3+...+n= | *n= | |||
| 2 | 2 |
| n(n+1) | n | −n | |||
− | = | ||||
| 2(n+2) | 2 | 2n+4 |
| 1 | ||
g= − | −−− granica | |
| 2 |
| n | n | |||
Dobra, wyszło mi na końcu | a ja to jeszcze odjąłem od | |||
| 2 | 2 |