pole
Isia:

Cztery bardzo długie prostoliniowe przewodniki prostopadłe do płaszczyzny rysunku przecinają ją
w wierzchołkach kwadratu o boku a. Płyną w nich prądy o jednakowych natężeniach I w takich
kierunkach, jak pokazuje rysunek. Na element każdego przewodnika o długości Δl działają siły
pochodzące od 3 pozostałych przewodników.
a) wskaż kierunek i zwrot siły wypadkowej działającej na element każdego przewodnika. Środek
każdego elementu leży w płaszczyźnie rysunku.
b)Oblicz wartość tej siły. Przyjmij dane liczbowe I=5A a=0,25 cm Δl=0,5m
Proszę pomożcie