Stereometria
danek: Prostopadłośćian o podstawie kwadratowej, w którym stosunek długości krawędzi bocznej do
| | √6 | |
krawędzi podstawy jest równy |
| . Przecięto płaszczyzną zawierającą przekątną podstawy |
| | 6 | |
i nachyloną do niej pod kątem α. Dla jakich α przekrój ten jest trójkątem, a dla jakich
trapezem
Pomóżcie bo nie rozumiem tych zadanek z trygonometrii...
12 sty 19:34
danek: jest ktoś w tych zadankach dobry
12 sty 20:28
danek: ktoś wie? podpowie?
12 sty 20:47
danek:
12 sty 21:51
danek: spojrzy ktoś na to?
12 sty 22:18
danek: spróbujcie lub powiedzcie jak...
13 sty 01:21
Bogdan:
| b | | b | | √6 | |
| = tgα ⇒ tgα = |
| √2 ⇒ tgα = |
| *√2 = ... ⇒ α = ... |
| | a | | 6 | |
13 sty 02:00
Bogdan:
Dobranoc
13 sty 02:07
danek: Dobrej nocy, dziękuję

zrobi ktoś drugą część...? kto potrafi?
13 sty 04:42
Matiasek7: no teraz kat wylicz i przedzial podaj od 0 stopni do 90 stopni dla alfa oczywiscie jest do tej
alfy ktora wychodzi z tangensa jest trojkat −przekroj a od tej alfy wgore do 90 stopni jest
trapez az dojdzie do kwadratu czy tam prostakatu zaleznie co tam jest
15 sty 16:01
dsadsadsa:
∞ΩΔδγ
∞∫→⇒⇔
6 kwi 13:11
hhh: ⊂⇒Δ≠Ω
4 maj 11:20